Laaggeletterdheid herkennen, erover praten en doorpakken!

Bibliotheek Roosendaal trakteert tijdens Festival Trots op jou op de interactieve voorstelling ‘Laaggeletterd!’. Voer jij weleens gesprekken met mensen over schuld, emoties, pijn, trauma’s of andere beladen onderwerpen? In zo’n gesprek vraag je je wellicht af hoe mensen in de problemen zijn geraakt. Een moeilijke jeugd, verloren liefde, een slepende ziekte… allemaal redenen waarom iemand moeite kan hebben om op de rit te blijven. Heb jij als hulpverlener in zo’n gesprek wel eens gedacht: “Zou mijn cliënt de brieven en mails die hij krijgt wel begrijpen? Is zij wel voldoende rekenvaardig om met geld of bijsluiters van medicijnen om te gaan?”

Hoe zou je laaggeletterdheid aanpakken als je een situatie over zou kunnen doen?
De voorstelling ‘Laaggeletterd’ wordt uitgevoerd door trainings- en acteursbureau Hetsen & Visschers. De acteurs spelen vier praktijksituaties met laaggeletterde personages, waarin een professional uit het veld geconfronteerd wordt met de vraag hoe om te gaan met laaggeletterdheid. Tijdens de tweede akte van de voorstelling krijgt het publiek de kans mee te denken over het handelen van de professionals: wat kunnen zij verbeteren in de gespeelde situatie? De voorstelling is bedoeld voor iedereen in het werkveld die bewust of onbewust te maken heeft met laaggeletterdheid.

Aanmelden
De voorstelling start vrijdagmiddag 4 november om 13.00 uur in de Podiumzaal van Parrotia. Je kunt je opgeven voor deze voorstelling via lj.termijn@bibliotheekwb.nl o.v.v. Voorstelling 4-11-22. Er is plaats voor maximaal 80 personen.

Meer informatie

Adresgegevens
Parrotia 
Markt 54A
4701PH Roosendaal


Contactgegevens
E
Mail voor aanmelden