Het Odensehuis is een inloophuis voor mensen met (beginnende) geheugenproblemen en hun mantelzorgers of hun naasten.

Nadat iemand de diagnose dementie heeft gekregen, zien we dat de wereld van deze mensen in elkaar stort. Ze hebben vaak veel vragen en zorgen, maar er zijn nauwelijks plekken waar ze terecht kunnen. Voor deze mensen en hun familie, vrienden en kennissen is het Odensehuis bedoeld: een inloophuis waar je welkom bent en” Waar je jezelf kunt zijn” Het Odensehuis voorziet in een informatiebehoefte, aan contact met lotgenoten en hulp bij het leren omgaan met de diagnose dementie. Daarnaast is het ook een plek waar je actief deel kunt uitmaken van de samenleving. Mensen bepalen het programma of dat nu gaat om de krant te lezen, een kopje koffie drinken en met lotgenoten activiteiten organiseren die bij hen passen en die ze leuk vinden. Denk aan wandelen, deelnemen aan een gespreksgroep, op zoek naar vrijwilligerswerk onder begeleiding, spelletjes doen enzovoort.

Wat is er nog meer te doen                                                                                            
U bepaalt zelf wat u gaat doen: de krant lezen, samen met anderen activiteiten organiseren die bij u passen en leuk vindt. Bijvoorbeeld samen de lunch verzorgen informatie of les geven over een hobby. Elke maand is er een kom erbij eettafel met een tafelgast, Op woensdag is er een beweegactiviteit zoals Tai Chi, yoga of bewegen op muziek. En er worden per maand leuke uitstapjes georganiseerd. Voor meer info neem contact met ons op.

Koffietijd met mantelzorgers                                                                                          
Het Odensehuis Roosendaal organiseert twee keer een moment voor ontmoeting en contact voor mantelzorgers van mensen met geheugenproblemen. Dit moment is het mogelijk om met een aantal mantelzorgers te praten over de eigen ervaringen met de ziekte van de partner of naaste, tips uit te wisselen en bij elkaar een luisterend oor te vinden. Ook voor de partner met geheugenproblemen zorgen we voor een leuke middag, zodat u met een gerust hart kunt deelnemen.

Wij zijn open op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9.30 u tot 16.00 uur op onze locatie in de Dr. Schaepmanlaan 44, 4702 GZ in Roosendaal. 

De komende periode bieden wij de volgende extra activiteiten aan:

Nieuwjaarskoffie Week 1 's-middags
Crea-doe activiteit 11, 18, 25 jan
1,2,8,15,22 feb
8,15,22,29 maart
13.30u
Bloemschikken 4 jan, 1 feb, 1 maart 13.30u
Jeu de boules 7,14,21,28 jan
4,11,18,25, feb
4,11,18,25 maart
10.00u
Kom erbij eettafel 5 jan, 2 feb, 2 maart 12.00u
Koffiedrinken met lotgenoten 8 jan 10.00u
28 jan 13.30u
5 feb 10.00u
25 feb 13.30
5 maart 10.00u
25 maart 13.30u
 
Wandelen Dinsdag vanuit Odensehuis 's- middags

Download hier de flyer met het programma

Belangrijk!
Wanneer u deel wilt nemen aan een activiteit graag van te voren aanmelden in verband met de huidige regels.

Meer informatie

Adresgegevens
Dr. Schaepmanlaan 44
4702 GZ  Roosendaal


Contactgegevens
odensehuisroosendaal@zorgeloosleven.nl
zorgeloosleven.nl/odensehuis-roosendaal
Facebook Odensehuis Roosendaal